Hijyen Turnikesi / Hijyen Turnike / Sanitasyon hatları sayesinde özellikle gıda üretim alanlarına giriş çıkışlarda, çalışan kişilerin özellikle el ve kullandıkları ayakkabı veya çizmelerinin temizlik ve hijyenini sağlamak adına kritik geçişler kontrol altına alınmaktadır. Kurumun büyüklüğüne, ürettiklerine, çalışan sayısına, vardiya sistemine göre şekillenen çeşitli hijyen hatları, hijyen turnikeleri vardır. Hijyen turnike, hijyen geçiş turnikesi, hijyen hattı, hijyen koridoru, paslanmaz çelik personel geçiş sistemi, paslanmaz çelik hijyen elemanları, personel hijyen geçiş koridoru, turnikeli el ve ayak dezenfektan hattı, paslanmaz çelik hijyen geçiş koridoru, el dezenfektanlı sanitasyon hattı, paslanmaz çelik hijyen koridoru, paslanmaz çelik hijyen turnike ,paslanmaz turnike hijyen geçiş sistemi gibi farklı isimlerle de piyasa da yer alır. Bu ürünlerin hem üretimini sağlayan hem de ithalat ve ihracatını yapan İnterplast bu grup ürünlerde HINOX (hinox) markasıyla uzun yıllardır sektörde tanınmaktadır. 304 ve 405 kalite paslanmaz çelikten üretilen HINOX (hinox) marka ürünlerin yanı sıra İnterplast'ın bir diğer markası STELFI marka ıslak hacim ekipmanları da satış kapsamındadır. Bunlar ürün üzerinde sadece dezenfektan verici veya hijyen turnike barındırdığı gibi; evye, taban altı fırçası, çizme yanı fırçası, fotoselli dezenfektan verici gibi tüm bileşenler ihtiyaçlara göre farklı kombinasyonlarla üretilebilir.
Gıda üretimi yapan ve gıdanın girdiği her kurumda gıdanın hijyenik koşullarda üretimi, saklanması ve tüketilmesi için gerekli olan şey, ortamın hijyen olması, personelin hijyeninin sağlanması, ekipmanın hijyen olması ve hammadde hijyenidir.1959 yılında Astronotların güvenli beslenme olgusu HACCP, ilk NASA tarafından ortaya çıkarılmıştır. 1963 yılında ise Dünya Sağlık Örgütü (WHO) tarafından bununla ilgili prensipler yayınlanmıştır. HACCP (Tehlike Analizi ve Kritik Kontrol Noktaları Yönetim Sistemi) kapsamında hijyen güvenliğini sağlamak için sağlık riski oluşturabilecek faktörleri ortadan kaldırmak hatta bunların ortaya çıkmasını engellemek için güvenilir sistemi şart koşan ISO 22000, kurumda kritik noktalara hijyen hattı denilen sistemleri önermektedir.