Gıda Sektörü Sayfayı yazdır

Hayatımızı sürdürebilmemiz için en önemli kaynağın hava ve su kadar; gıda olduğunu biliyoruz. Ancak güvenilir koşullar altında üretimi gerçekleştirilmeyen gıda ürünleri için insan sağlığı ağır bir bedel ödemektedir.  Gıda sektörü denildiğinde akla ilk gelen süt ve süt ürünleri, kırmızı  ve beyaz et üreticileri, unlu mamül üreticileri iken bunun yanısıra çikolata – bisküvi, şekerleme, meşrubat, konserve ürünleri gibi üreticiler ve gıda ile temasta bulunan madde ve malzemeleri üreten kurumlar da bu  sektörde göze çarpmaktadır.  Etkin bir gıda kontrolü çiftlikten sofraya gelene kadar güvenilir gıda üretimi anlamına gelir.

Güvenilir gıda üretimi Türkiye’de ve tüm dünyada kabul görmüş en etkin yöntemlerden biri “HACCP” ilkelerine dayanan prosedür ve uygulamalardır. Bu konuda birçok kuruluşun uzman kişilerce denetlenip, değerlendirilip sonucunda belgelendirilmesi gerekmektedir. Bu kapsamda gıda üreticilerinin hijyeni sağlamak adına sanitasyon hattı veya hijyen hattı olarak bilinen ekipmanları , dezenfektasyon dispenserleri, galoş bone verici vb. ürünleri kullanmaları gerekmektedir. İnterplast HACCP çerçevesinde gerekli her türlü güvenilir ekipmanın üretimini ve satışını gerçekleştiren ISO 9001 : 2015 sertifikasına sahip bir kurumdur. Bunun dışında Temel İş Sağlığı ve Güvenliği konusunda eğitimli deneyimli elemanlarının da bu konudaki farkındalıkları yüksektir.