Hijyen Ekipmanları Sayfayı yazdır

Gıda üretimi yapan ve gıdanın girdiği her kurumda   gıdanın hijyenik koşullarda  üretimi, saklanması ve tüketilmesi için gerekli olan şey, ortamın hijyen olması, personelin hijyeninin sağlanması, ekipmanın hijyenikliği, ve hammadde hijyenidir.1959 yılında Astronotların güvenli beslenme olgusu HACCP, ilk NASA tarafından  ortaya çıkarılmıştır. 1963 yılında ise Dünya Sağlık Örgütü (WHO) tarafından bununla ilgili prensipler yayınlanmıştır. HACCP (Tehlike Analizi ve Kritik Kontrol Noktaları Yönetim Sistemi) kapsamında hijyen güvenliğini sağlamak için sağlık riski oluşturabilecek faktörleri ortadan kaldırmak hatta bunların ortaya çıkmasını engellemek için güvenilir  sistemi şart koşan ISO 22000, kurumda kritik noktalara hijyen hattı denilen sistemleri önermektedir.

Bu ürünler sayesinde özellikle gıda  üretim alanlarına giriş çıkışlarda, çalışan kişilerin özellikle el ve kullandıkları ayakkabı veya çizmelerinin temizlik ve hijyenini sağlamak adına kritik geçişler kontrol altına alınmaktadır. Kurumun büyüklüğüne, ürettiklerine, çalışan sayısına, vardiya sistemine göre şekillenen çeşitli hijyen hatları vardır. Bu ürünler Dezenfektanlı Turnike, hijyen geçiş turnikesi, hijyen hattı,hijyen koridoru, paslanmaz çelik personel geçiş sistemi, krom hijyen elemanları, personel hijyen geçiş koridoru, turnikeli el ve ayak dezenfektan hattı, paslanmaz çelik hijyen geçiş koridoru, el dezenfektanlı sanitasyon hattı, krom hijyen koridoru, krom hijyen turnike , krom turnike hijyen geçiş sistemi gibi farklı isimlerle de piyasa da yer alır.  Bunlar ürün üzerinde sadece dezenfektan verici veya turnike barındırdığı gibi; evye, taban altı fırçası, çizme yanı fırçası, fotoselli dezenfektan verici gibi tüm bileşenler ihtiyaçlara göre farklı kombinasyonlarla üretilebilir.